Csikóhal Hírlevél

Csikóhal Úszósuli Hírek

Címkék

Statcounter

2011.Nyári úszó-, labdasport- és kulturtábor

2011.06.25. 08:21 - Eszti néni

Június 21-25.-ig, egésznapos nyári tábort szerveztünk a gyerekeknek,a San Marco u.Csalogány Iskola uszodájában. Gyerekeink napi két edzésen vehetettek részt az uszoda fedett medencéjében tudásszintjüknek megfelelően külön csoportokban. A kicsik vizi oktatását Ildikó néni vezette,míg a haladó és középhaladó szintű gyerekek tecnikai és állóképességi edzéseit magam (Eszti néni) irányitottam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A délelőtti és délutáni foglalkozások intenzítása nagyon megdobta a srácok úszástudását. Sokan állóképességben is igyekeztek felzárkózni a leginkább edzetebbekhez, ami nagyon dícséretes. Kedd és csütörtök délután a nagyobbaknak a tornateremben Gyöngyösi Attila foci és kosárlabda edzést tartott, ami nagy ovációt váltott ki amellett, hogy a gyerekek élvezték a változatosan felépített foglalkozásokat. A csapatszellem és küzdeni tudás vágya is a felszínre lett csalogatva kis személyiségükből. A kicsik hétfőn és szerdán délután vehettek részt  nagyon színes labdás és ügyességi szárazföldi foglalkozásokon, melyeket Havasi Marika pedagóguskollégám és Ildikó néni tartott a manókáknak. Péntek délután az egész kis csikóhalas banda ellepte az uszodát és zárásképpen önfeledt, nagy vizi játékot rendeztünk a gyerekeknek.

A napi úszó-és szárazföldi edzések mellett szerettem volna, ha a gyerekek a fennmaradó szabadidejüket is hasznosan és élvezetesen töltik el. Így hétfőn a Margitszigetre mentünk, ahol a játszadozás mellett felültünk a kisvonatra, mely körbevitt minket a Szigeten és idegenvezetővel bemutatta a gyerekeknek az ott található nevezetességeket.

Kedden ellátogattunk a Fő téren található Óbuda múzeumba, ahol a gyerekek múzeumpedagógus által összeállított feladatlapok segítségével fedezhették fel a Óbuda történetét és még mini ásatáson is részt vehettek. Útközben meséltem a római korokból fennmaradt romoknál, természetesen a gyerekek nyelvén Itália és Pannónia ókori mindennapjairól.

Csütörtökön a Madártani Intézet madarásza, Kincses Laci bácsi jött el hozzánk, aki a városban velünk együtt élő változatos madárvilágot, azoknak védelmét mutatatta be  és oktatta a gyerekeknek. Minden kis odút meglestünk. és kitaláltuk, hogy milyen madár lakhat benne. A gyerekek teljes odaadással figyeltek és szívták magukba az érdekes ismereteket. Természetesen jókat nevettek néhány madár számunkra viccesnek monható szokásán.

A tábor utolsó napján a délelötti úszást követően a Vasarely múzeumba mentünk, ahol a kiállított képek látványa szó szerint lenyűgözte a srácokat és mindenkinek beindította a  fantáziáját. A színes és változatos formákat bemutató lézerbemutató csodálatos volt, és mind a gyerekeknek és nekünk is maradandó emléket adott. Természetesen a nagy melegben a fagyizások sem maradtak el.

A kicsi és nagy gyerekek is egyaránt felszabadultan, jól érezték magukat és élvezték egymás társaságát, kezdetektől fogva nagyon összekovácsolódott a kis banda. Minden tanulónak akadt egy önkéntes kiskamasz pártfogója, aki minden tekintetben gondoskodott a kicsik szórakoztatásáról. Minden nap volt meglepetés, amit különböző versenyek keretében meg lehetett nyerni, a pénteki nagy peonza döntőben pedig már nagy volt az izgalom és a szurkolótábor is, no meg a győzelem önfeledt öröme is.

Péntek délután a vizi játékot követően, tortával l zártuk a tábort. Remélem Mindenki nagyon jól érezte magát. Mi is nagyon jól (Eszter néni,Ildi néni,Marika néni) volt a gyerekekkel együtt lenni.

Köszönjük a szülőknek a bizalmat,hogy gyermekeiteket ránk bíztátok. Úgy gondolom más úszótáborokhoz képest sokkal változatosabb és emlékezetesebb programokkal és élményekkel gazdagodtak a lurkók.Várunk titeket szept.5-től a tanfolyamokon.

Ha bárki bármit elhagyott, én még 2 hétig minden nap 16-17.00-ig intenzív minimanó tanfolyamot tartok az uszodában, ott megtaláltok.

Szép nyarat kívánok!

Eszter néni

Köszönjük a panír étterem támogatását!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása