Csikóhal Hírlevél

Csikóhal Úszósuli Hírek

Címkék

Statcounter

2011.intenzív minimanó oktatás jún.27-júl.1

2011.07.03. 19:40 - Eszti néni

Az egésznapos tábort követő első minimanó intenzív vízhezszoktató oktatás jún.27-én kezdődött. Az intenzív oktatáson  tizenöt, 3-5 éves gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg a víz nyújtotta közeg új lehetőségeivel.

Naponta zenés tornával kezdtük a bemelegítést, majd rövidke vizi mondókázás során a gyerekeket tudásuk, bátorságuk és magasságuk alapján 3 csapatra osztottuk.

Az egyhetes oktatás során a cél a víz megszeretettése, a közeg sajátosságainak megismertetése, a feltétlen védekező reflexek feloldása volt. A gyerekek megismerkedhettek a lebegéssel,a siklással és az egyszerű gyakorlatokkal.Természetesen koruknak megfelelően sok játékkal és változatos segédeszközökkel tarkítottuk a foglalkozásokat, hiszen a kicsiknek a játék az életelemük.

Mindenképp fontos feladatunk megértetni velük és a szülőkkel is, hogy az uszoda és a víz világa veszélyeket is rejt magában, így fontos néhány szabályt betartani az uszoda területén. Ezek a szabályok és a határozott de szeretetteljes fellépés mindenképp a gyerekek biztonságát és fejlődésüket szolgálja.

Július elsején minden kisgyermek emléklapot vehetett át szorgalmas és kitartó edzésmunkájáért. Sok új kismanóval és régebbi tanítvánnyal találkoztunk, a hangulat nagyon jó volt, a gyerekek és a szülők is kedves kis közösséget alkottak.

Remélem mind az új,mind pedig a régebbi tanítványokkal találkozunk majd szeptemberben a tanfolyamokon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása