Csikóhal Hírlevél

Csikóhal Úszósuli Hírek

Címkék

Statcounter

2011.intenzív minimanó és kezdő oktatás júl.4-júl.8-ig

2011.07.19. 11:03 - Eszti néni

Intenzív nyári oktatásunk második turnusában 19 gyermek vett részt 4 oktató segítségével a vízhezszoktató és kezdő kurzuson. Ezen a héten nemcsak az egészen kicsi gyerekek jöhettek ismerkedni a vízzel, hanem a nagyobbak is, akik már elsajátították a siklás és az egyszerű gyakorlatok egy részét gyors, hát és mellúszásban.

A nagyobbak fejlődését Attila bácsi irányította igen nagy népszerűséggel övezve.
Ebből a csoportból volt olyan kisfiú -Marci- aki már a mélyvízben is megállja a helyét, a haladók sok tecnikajavító gyakorlatot is végeztek a tanfolyam során. Ebben a csoportban úszott Karcza Bogika is aki évközben a sérült kisgyermekek oktatásán szokott résztvenni, nagyon szépen befogadták a többiek és Ő irigylésreméltó kitartással  vette fel a versenyt a csoporttársaival.

Példamutató  és  megható volt számunkra,felnőtt emberek számára a gyerekek feltétlen elfogadása egymás iránt.

A picik Eszter néni, Ildikó és Fruzsina néni játékos-mondókás dalokkal tarkított foglalkozásai keretében ismerkedhettek meg a víz nyújtotta élményekkel.

Megismerkedtek a buborékfújással, mely a levegővétel elsajátításának alapja, a lábbal való tejszínhabveréssel és színes karika rajzolással mely a lábtempózás alapjait ismerteti meg a gyerekekkel. A gólyaszárnyakkal való lebegés technikájával, mely a siklás tanulását előzi meg. Az ügyesebb gyerekek pedig már gyakorolták az egykaros hátúszást segédeszköz segítségével,valamint a mellúszás alapjait is.

Nagyon kedves kis csapat találkozott az uszodában minden nap. Élmény volt számomra a gyerekekkel való foglalkozás és a lelkes szülőkkel való ismerkedés.

Éppen ezért a tanfolyam végén a gyerekek mellett négy anyuka is emléklapot vihetett haza. Tasi  édesanyja Edina lett az úszóiskola év mamája.

Remélem mind a gyerekeknek, mind a szülőknek jó emlék lesz ez a tanfolyam és ha van rá mód szeptemberben a tanfolyamokon is sokukkal fogunk találkozni.

Mindenkinek kellemes nyaralást kívánok!

Eszter néni

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása